Поради, які позбавлять від тяжкості після переїдання

На свята, традиційно, багато хто страждає від переїдання

Скоро Новий рік, а його прийнято зустрічати з розмахом, тому переїдання в святковий період уникнути важко. Якщо з'явилася тяжкість і дискомфорт у шлунку, варто дотримуватися кількох правил, які позбавлять вас від цього почуття.

Приготуйте суп

Важливо знати, що переїдання не тільки шкодить фігурі, але і негативно впливає на роботу всього організму. В першу чергу, страждає шлунок, печінка і серцево-судинна система. Для покращення самопочуття та запуску травлення вам потрібно з'їсти легкий овочевий бульйон. Така їжа швидко засвоюється, містить багато поживних речовин і приводить в норму баланс рідини в організмі.

Зігрійте живіт

Якщо в шлунку з'явилося відчуття тяжкості, ляжте на 15-20 хвилин на спину і покладіть на живіт теплу грілку (не гарячу!). З допомогою тепла м'язи розслабляться і процес травлення покращиться. Однак, грілку не можна використовувати при ПМС і при вагітності.

Купіть кефір

Після переїдання варто протягом дня пити нежирний кефір, щоб не перевантажувати шлунок ще більше. У молочній продукції містяться бактерії, які допомагають їжі засвоюватися швидше і запускають роботу шлунково-кишкового тракту.

Випийте прополіс

Розлади прийому їжі доставляють дискомфорт і впливають на самопочуття в цілому, тому від відчуття тяжкості хочеться позбутися якнайшвидше. У цьому може допомогти настоянка прополісу, досить розбавити 5 крапель у склянці води і приймати перед їжею.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти на новорічному столі можуть нашкодити здоров'ю.