Головна Новини Здоров'я наше тіло Звички, які допоможуть зберегти здоров'я у свята
commentss НОВИНИ Всі новини

Звички, які допоможуть зберегти здоров'я у свята

Новорічні свята– це час гастрономічної вседозволеності

2 січня 2020, 10:20 comments1464
Поділіться публікацією:
Звички, які допоможуть зберегти здоров'я у свята

Святкове застілля, яке руйнує всі принципи здорового харчування, триватиме ще мінімум до Різдва. У зв'язку з цим, експерти дали кілька рекомендацій, які допоможуть зберегти не тільки фігуру, але і здоров'я після свят. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Не ігноруйте прийоми їжі

Після новорічної ночі, більшість людей пропускає сніданок і намагається не їсти багато протягом дня. Але до вечора прокидається звірячий апетит і знову починається застілля з великою кількістю калорійної їжі. Така система харчування сильно перевантажує шлунок і печінку, тому не варто ігнорувати основні прийоми їжі. Правильно збалансований обід допоможе уникнути переїдання ввечері.

Їжте різноманітну їжу

Незважаючи на те, що святковий стіл ломиться від різних страв, варто віддати перевагу овочам і легким закускам, в яких мінімум калорій. Фрукти і овочі містять багато поживних речовин, вітамінів і біофлавоноїдів, які необхідні організму. В період свят включіть в свій раціон побільше молочних продуктів, злаків, горіхів, а також бобових.

Контролюйте баланс води

Не забувайте, що добова норма води для дорослої людини становить 1,5-2 л., але варто орієнтуватися на свою спрагу. Як правило, після новорічної ночі пити хочеться багато, адже алкоголь приводить до зневоднення організму. Під час новорічних свят варто вживати більше рідини, але тільки не газовану воду і соки.

Не займайтеся самолікуванням

Більшість людей після новорічної ночі скаржаться на переїдання або на похмілля, тому вдаються до допомоги медичних препаратів. Однак, не варто займатися самолікуванням, адже деякі ліки можуть лише нашкодити. Краще вийдіть на свіже повітря і прогуляйтеся по парку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як позбавитися від симптомів похмілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!