Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Експерти з'ясували, що не можна повторно кип'ятити одну і ту ж воду. Це не тільки шкідливо, але й небезпечно для здоров'я. Про це повідомляє видання Med2.
Виявляється, що не можна вживати воду, яку прокипятили два і більше разів. Справа в тому, що при нагріванні хімічний склад води міняється, тому в ній можуть утворитися небезпечні для організму речовини. При першому кип'ятінні ми позбавляє воду від мікробів, а при повторному – руйнуємо в ній поживні речовини, перетворюючи їх у небезпечні сполуки.
Експерти з'ясували, що, якщо нехтувати цими правилами, у воді утворюються такі хімічні речовини, як нітрати, фториди і миш'як. Вони поступово накопичуються в організмі і можуть стати причиною багатьох захворювань. Наприклад, нітрати негативно впливають на підшлункову залозу, травну та сечовидільну системи. А накопичення миш'яку в організмі може привести до порушень роботи нирок, травлення, проблем з серцем, а також викликати шкірні захворювання.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти небезпечно їсти на другий день після приготування.
Новини партнерів
Новини