Головна Новини Здоров'я наше тіло "Терміново відсіпайтеся": лікарі розповіли, як недосип позначається на всьому організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Терміново відсіпайтеся": лікарі розповіли, як недосип позначається на всьому організмі

Одна ніч недосипання позначиться на 15-20 добі вашого організму в цілому

3 січня 2020, 05:25 comments3568
Поділіться публікацією:
"Терміново відсіпайтеся": лікарі розповіли, як недосип позначається на всьому організмі

Невролог Андрій Жуков зазначив згубний вплив нестачі сну на стан нервової системи і навіть фігури. Про це передає видання "Укрхелс".

"Тривалі нічні посиденьки негативно позначаються не тільки на мозку і психіці, але і на фігурі. Брак сну провокує "заїдання" нездоровими закусками, важкими жирними і солодкими стравами", — зазначив лікар.

Він підкреслив, що необхідно висипатися, як дітям, так і дорослим і немолодим.

"Дослідження показали, що всього одна безсонна ніч порушує на 15-20 днів нормальний ритм реоэнцефалограммы (РЕГ — один з методів дослідження судин головного мозку, який показує їх тонус, швидкість кровотоку)", — зазначено в повідомленні Жукова.

Крім того, фахівець зазначив, що на якість сну впливає і дефіцит природного освітлення, а тому необхідно в денний час доби організовувати проведення часу і прогулянки на вулиці.

"Взимку з-за зменшення світлового дня і так йде постійний збій мелатонинового обміну (мелатонін — гормон сну), порушується нормальний цикл "неспання-сон". Крім того, ми багато часу проводимо при яскравому штучному освітленні, що теж впливає на якість сну. Тому в канікули замість нічних і вечірніх прогулянок, краще частіше виходити на вулицю вдень, поки світить сонце", — радить невропатолог.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про шкоду, якої може завдати здоров'ю двічі прокип'ячена вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!