Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не варто викидати апельсинові кірки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто викидати апельсинові кірки

Кірка апельсина — це джерело корисних кислот і вітаміну С

3 січня 2020, 09:40 comments9270
Поділіться публікацією:
Чому не варто викидати апельсинові кірки

В період новорічних свят апельсини і мандарини користуються великою популярністю. Мало того, що вони містять багато поживних речовин і вітамінів, так ще їх приємний аромат наповнює весь будинок і створює атмосферу свята. Але більшу цінність має не тільки м'якоть плоду, але і його кірка.

Фахівці радять не викидати після чищення апельсина його кірку, адже її можна використовувати з користю для здоров'я. В першу чергу, кірка плоду ефективно очищає обличчя від чорних цяток, вугрів та інших дефектів шкіри. У кірці міститься велика кількість вітаміну С, який робить шкіру еластичнішою, надає їй блиск і захищає від ультрафіолетового випромінювання.

Також в апельсиновій кірці багато антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, запобігаючи появі зморшок і старінню клітин шкіри. Тому періодично робіть маску для обличчя на основі кірки апельсина і меду.

Завдяки речовині лімонен, яка міститься в кірці плоду можна з легкістю позбутися від жовтого нальоту і плям на зубах. Для цього потрібно щодня по 2-3 хвилини терти зуби внутрішньою (білою) стороною кірки.

Крім цього, апельсинова кірка допомагає впоратися із зайвими кілограмами. Напій, приготований на основі кірки можна пити замість чаю, він сприятиме швидкому спалюванню жиру.

Також цей продукт допомагає знизити в організмі рівень "шкідливого" холестерину, тим самим запобігаючи проблемам з серцево-судинною системою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому не можна їсти багато мандаринів кожен день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!