Головна Новини Здоров'я наше тіло Неймовірні секрети чоловічого тіла: частина 1
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірні секрети чоловічого тіла: частина 1

Відкриємо завісу і дізнаємося трохи більше цікавого про будову і можливості чоловічого тіла

6 січня 2020, 16:54 comments10636
Поділіться публікацією:
Неймовірні секрети чоловічого тіла: частина 1

Кажуть, що жінки загадкові. Безумовно, це правда. Але іноді ми навіть уявити собі не можемо, скільки цікавих таємниць приховують у собі чоловіки. Але ж їх так багато — чоловіча психологія, тіло, звички, унікальні риси.

Сьогодні ми відкриємо завісу і розповімо вам десять маловідомих фактів про чоловіків. У цій статті ми зосередимо увагу на чоловічому тілі.

Агресія

iXDKKy-X84xfljYYDhNxiRjwg.jpg

Це відбувається через високий рівень тестостерону, який впливає на роботу мигдалини – частини мозку, яка відповідає за емоції. В основному до агресії схильні чоловіки від 17 до 28 років. Саме тоді концентрація тестостерону в крові досягає максимуму. Але слід також знати, що іноді механізми працюють і навпаки. Вчені з Університету Ніпіссінг в Канаді з'ясували, що агресивні дії збільшують рівень тестостерону в крові.

Великий мозок

dJ7ftxWVGjAfTblM2Y6_wh3Oz.jpeg

Середній об'єм мозку чоловіка на 8-13% більший, ніж у жінок. До того ж, він на 150 грам важчий. Крім того, у чоловіків більші гіпокамп – частина мозку, яка відповідає за пам'ять і увагу. Крім того, навіть сон у чоловіків і жінок проходить по різному. У представників сильної статі електрична активність мозку уві сні знижується на 70%. Це закладено в чоловіках з доісторичних часів — вони мисливці і повинні як слід відпочивати, щоб потім мати сили добути їжу або вистояти при зіткненні з хижаками. У жінок активність мозку знижується лише на 10%, оскільки вони весь час "вартують" будинок і дітей.

Чоловіча лактація

Igas-tuYE2H13ry5w8tImhYXv.jpg

Це неймовірно, але чоловічий організм теж здатний виділяти молоко. За грудне вигодовування відповідає гормон пролактин. Як відомо, він у надлишку виділяється у вагітних жінок. Чоловічому організму він теж не чужий, але вкрай рідко він досягає рівня, необхідного для появи молока.

У 1896 році в книзі "Аномалії та курйози медицини" вчені Джордж Гул-да і Уолтер Пайл привели декілька підтверджених очевидцями випадків, коли дитину вигодовували чоловіки з туземних племен Південної Америки. Є і більш свіжі приклади. У 2002 році агентство Francepress розповіло про 38-річного жителя Шрі-Ланки, який вигодував двох своїх дітей в дитячому віці, оскільки його дружина померла під час пологів.

Облисіння

vZRlWUG_6dVD4mjriqfYmbKLx.jpg

Іронія полягає в тому, що саме гормон, який робить чоловіка мужнім, призводить до облисіння. Він також прискорює ріст волосся на інших частинах тіла – груди, пахви і спині. Правда, тут причина швидше не в самому гормоні, а в його перетворенні в дигідротестостерон. Він виробляється в простаті, наднирниках і в скальпі. Його надлишок послаблює волосяні цибулини, які або вмирають, або стискаються до розмірів, які спостерігаються у новонароджених дітей.

Товстошкірість

MHtwhetOwy05fGXjk6Gn-eK1G.jpg

Шкіра чоловіка в середньому на 0,2 мм товще, ніж у жінки і майже в десять разів менш чутлива. Дослідження англійських учених показали, що навіть самим чутливим у цьому сенсі чоловікам далеко до найбільш нечутливої жінки.

Тепер ви знаєте про чоловічі можливості і характерні риси трохи більше. У наступній частині статті ми представимо вам другу п'ятірку неймовірних фактів про них. А поки видання "Коментарі" пропонує вам дізнатися про п'ять найпопулярніших автомобілів 2019 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!