Головна Новини Здоров'я наше тіло Міфи про алкоголь, в які не варто вірити
commentss НОВИНИ Всі новини

Міфи про алкоголь, в які не варто вірити

Не всі розхожі істини про алкоголь відповідають реальності

15 січня 2020, 10:20 comments6172
Поділіться публікацією:
Міфи про алкоголь, в які не варто вірити

Навколо вживання алкогольних напоїв і самого спиртного існує безліч міфів, в які вірить більшість. Вчені розвінчали найпопулярніші з них і розставили всі крапки над "і".

Алкоголь допомагає міцніше заснути

Спиртні напої дійсно викликають у людини слабкість і сонливість, але сп'яніння не має нічого спільного зі здоровим і міцним сном. Алкоголь допомагає швидше заснути, але якість відпочинку погіршується в кілька разів. Після такого сну людина відчуває себе розбитою і втомленою, а ще, як правило, з головним болем.

Якщо більше закушувати – менше сп'янієш

Частка правди в цьому є, адже без закуски пити алкоголь і справді не варто. Але жирні та гострі страви перевантажують травну систему і наносять їй серйозний удар. Після важкої закуски, яка йде в поєднанні з алкоголем, посилюється інтоксикація організму і перетравлення їжі сповільнюється.

Якісний алкоголь не шкодить організму

Це помилкове твердження, адже етиловий спирт входить до складу будь-якого алкоголю. За статистикою, лише 6% отруєнь спричинені вмістом сурогатного алкоголю. Інші 94% спровоковані етанолом, без якого не обходиться ні краща горілка, ні найдорожчий віскі.

Пиво треба пити перед горілкою

Насправді, немає різниці в якому порядку слід пити спиртні напої. У такій ситуації важливу роль відіграє лише кількість випитого.

Алкоголь лікує застуду

Вважається, що стопка горілки з лимоном або перцем здатна вилікувати від будь-якого недугу, зокрема від застуди. Але лікарі не рекомендують вдаватися до таких методів лікування. Справа в тому, що спирт дратує горло і запалення посилюється.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відновити роботу печінки після вживання алкогольних напоїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!