Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не варто їсти під час читання книги
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто їсти під час читання книги

Читання під час їжі - погана звичка

24 січня 2020, 09:20 comments3823
Поділіться публікацією:
Чому не варто їсти під час читання книги

Буває, що людина настільки захоплена книгою, що не може відкласти її на півгодини, щоб повноцінно поїсти. Тому доводиться поєднувати читання та прийоми їжі, але наскільки це корисно для організму?

Фахівці не радять завзятим книгоманам їсти під час читання, тому що ця невинна звичка тягне за собою багато неприємних моментів. В першу чергу, таке заняття може призвести до постійного переїдання, адже під час захопленого читання людина не контролює обсяг своєї порції, а значить поглинає більше їжі. А вся справа в тому, що організм зосереджений на читанні, тому відчуття насичення приходить не скоро.

Крім цього, за книгою або за переглядом телевізора, людина не зосереджена на пережовуванні їжі, тому буквального проковтує її. Коли мозок сконцентрований на читанні або іншому занятті, травна система страждає, адже шлунок набивається продуктами, при чому дуже швидко. Дієтологи рекомендують ретельно пережовувати їжу, не менше 30 разів. Якщо під час їжі постійно відволікатися на інші фактори, можна отримати виразку шлунка або гастрит.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які харчові звички призводять до зайвих кілограмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!