Головна Новини Здоров'я наше тіло Відмова від регулярного чищення зубів загрожує небезпечними хворобами
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від регулярного чищення зубів загрожує небезпечними хворобами

Зуби потрібно чистити двічі на день — вранці та ввечері

28 січня 2020, 09:40 comments2551
Поділіться публікацією:
Відмова від регулярного чищення зубів загрожує небезпечними хворобами

Всі мріють про здорові зуби і свіжий подих, але для цього необхідно щодня доглядати за ротовою порожниною. Чищення зубів – обов'язкова гігієнічна процедура, якою не можна нехтувати, інакше можна "підірвати" здоров'я. Про це повідомляє видання Med2.

Стоматологи стверджують, що неправильна гігієна зубів швидко призведе до карієсу — поступового руйнування твердих тканин зуба. Це найпоширеніша проблема, якою страждають як дорослі, так і діти. Крім догляду за зубами потрібно стежити ще й за раціоном харчування, адже при дефіциті вітамінів і корисних речовин, емаль буде слабшати і руйнуватися.

Відомо, що до карієносних бактерій ротової порожнини відносять кислоформуючі стрептококи, які з легкістю можуть потрапити в кров і викликати запальні процеси в судинах. Через це під серйозною загрозою опиняється серцево-судинна система, адже такі наслідки можуть призвести до патологій.

Фахівці кажуть, що ці бактерії здатні проникнути з ротової порожнини у стравохід і спровокувати запалення кишково-шлункового тракту, зокрема стати причиною гастриту, виразки та інших запалень.

Крім цього, бактерії можуть викликати запалення трійчастого нерва, внаслідок чого з'являються напади сильної мігрені, а також біль у ділянці верхньої або нижньої щелепи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому небезпечно вибілювати зуби в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!