Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені встановили, як стрес впливає на появу сивини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені встановили, як стрес впливає на появу сивини

Сивина може з'явитися в результаті стресу протягом 24 годин

29 січня 2020, 15:17 comments2015
Поділіться публікацією:
Вчені встановили, як стрес впливає на появу сивини

Щоб встановити, як стрес впливає на появу сивини, для наукового дослідження використовували мишей. Це зробили вчені Гарвардського університету, передає НовиниЮinfo.

Як зазначається, експерти звернули свою увагу на роботу симпатичної нервової системи. Оскільки вона іннервує всі органи людського тіла, навіть волосяні фолікули. Мишей втягнули в реакцію "бий або біжи". Порушити функції клітин в організмі можуть коливання рівня гормонів.

Так, на появу сивини впливає гормон норадреналін, який і почав виділятися у мишей під час організованого для них режиму стресу "бий або біжи". Мало того, норадреналін може викидатися в кровотік, а ще — пришвидшувати серцебиття. Ще цей гормон здатний пошкоджувати стовбурові клітини меланоцитів, які виділяють пігмент.

Дослідження показало, що стрес провокує симпатичні нерви вивільняти норадреналін. Цей гормон починає викликати активацію стовбурових клітин, одні з яких меланоцити. Останні займаються тим, що забарвлюють шкіру і пігментом волосся. Все це вченим вдалося з'ясувати після проведення експерименту на мишах. Всього за 24 години фізичний і психологічний стрес посприяв зниженню на 50% стовбурових клітин меланоцитів. В результаті, це призвело до появи сивини.

Раніше портал "Коментарі" писав, як швидко відростити волосся: п'ять професійних секретів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!