Головна Новини Здоров'я наше тіло Поради базфлюенсерів: як ванна допомагає стати красивіше і здоровіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Поради базфлюенсерів: як ванна допомагає стати красивіше і здоровіше

Прийняття ванни вже стало не тільки одним з найважливіших спа-ритуалів

29 січня 2020, 19:14 comments3222
Поділіться публікацією:
Поради базфлюенсерів: як ванна допомагає стати красивіше і здоровіше

Б'юті-експерти прогнозують, що в новому десятилітті ванна кімната стане головним місцем сили для того, щоб поправити фізичне і ментальне здоров'я, зберегти красу, а також зміцниться найкрутішим фоном для створення атмосферних фото. Розповідаємо, як прийняття ванни вже стало не тільки одним з найважливіших спа-ритуалів, але і об'єднало інстаблогерів у нове ком'юніті базфлюенсерів.

Варто відзначити, що тренди соцмереж стрімко змінюються, і сьогодні більшу довіру викликають не блогери-мільйонники, які пишуть про все,  а мікро-инфлюенсери, що висвітлюють вузькоспрямовану тематику. Одними з таких стали базфлюенсери (bathfluencers) — б'юті-блогери, які розповідають про те, як вони приймають ванну і демонструють затишні, стильні і розкішні фото з ванних кімнат.

Естетика фото в антуражі ванних кімнат — явище не нове. Варто згадати вінтажні фото актрис Джейн Менсфілд або Бріджит Бардо в 60-х або культові сцени з фільмів "Сверблячка сьомого року" (1955), "Клеопатра" (1963), "Баррі Ліндон" (1975), "Красуня" (1990) та багатьох інших. Саме вони і стають референсами для ванних селфі.

picture

Але з приходом в наше життя велнес-течій і необхідності протистояти стресам у сучасному світі, проведення часу у ванній, крім естетичного, отримало і терапевтичне призначення. Так, медичні дослідження вже давно довели, що прийняття ванни допомагає поліпшити настрій, нормалізувати сон, зняти біль і напругу в м'язах, спалити калорії, полегшити симптоми застуди та грипу, заспокоїти роздратування на шкірі і зняти стрес, забезпечивши затишок в стилі хюгге. Виходячи з цього, багато хто навіть готові закрити очі на те, що ванна не дуже дружелюбна по відношенню до навколишнього середовища. У світі, який захоплює sustainable-рух, витрачати від 120 до 200 літрів води на прийняття ванни, замість 40-60 літрів, які вимагає душ, вважається не дуже раціональним.

Але тут варто враховувати, що для сучасних жителів мегаполісів ванна є справжньою розкішшю, тому не кожен може собі дозволити таке задоволення. У Нью-Йорку, наприклад, далеко не всі квартири навіть в елітних районах оснащені ванною кімнатою. Відповідно ті, де вона є, доступні для оренди тільки тим, хто справді добре заробляє і готовий оплатити собі такий атрибут розкішного життя.

Перетворюють прийняття ванни в особливий ритуал і зірки, які також частково зараховують себе до базінфлюінсерів і охоче розповідають про свої спа-секрети. Так, Мерайя Кері обожнює ванну з холодного молока. Гвінет Пелтроу воліє магнієві ванни, які надають відмінний детокс-ефект, очищають від токсинів і покращують обмін речовин.

Співак та композитор Лін-Мануель Міранда купається рівно 15 хвилин, і робить це з таймером, щоб не пересидіти у ванній жодної зайвої хвилини. А керівник бренду Glossier Емілі Вайс, навпаки, приймає 45-хвилинну ванну майже кожного вечора, наповнюючи її гарячою водою і кілограмом солі Епсома, щоб краще пропотіти. Дівчина називає такий ритуал "тренуванням без руху". Глава модного департаменту Instagram Єва Чен нещодавно зробила ремонт в квартирі і обладнала свою ванну так, що та тепер стала частиною спальні. На думку видання The New Yorker, інтер'єр ванної кімнати також став новим трендом — тепер відкриті ванни стануть такими ж популярними, як колись стали відкриті кухні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Hermès запускає перший б'юті-засіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!