Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики назвали найбрудніше місце у ванній кімнаті
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали найбрудніше місце у ванній кімнаті

У цьому місці збирається найбільше мікробів

10 лютого 2020, 11:15 comments3441
Поділіться публікацією:
Медики назвали найбрудніше місце у ванній кімнаті

Раніше вважалося, що "найбрудніше" місце у ванній кімнаті — туалет, але фахівці визначили, що найбільше мікробів збирається на ванній шторці. Про це повідомляє видання SafeHome.

Експерти стверджують, що душову шторку потрібно регулярно очищати від нальоту, плям і бруду, тому що на ній осідає безліч бактерій, у 60 разів більше, ніж на сидінні унітазу. А термін її придатності залежить від якості, тому наскільки часто її потрібно міняти, вирішують господарі.

З'ясувалося, що на ванній шторці можуть накопичуватися грампозитивні (стрептококи, стафілококи) та грамнегативні (кишкова паличка, шигели, синьогнійна паличка) бактерії. Вони можуть завдати шкоди організму і викликати ряд захворювань, а деякі з них виробляють стійкість до антибіотиків.

Експерти кажуть, якщо ванна і туалет розташовані в одній кімнаті, тоді мікроби можуть потрапити на шторку при змиванні. Після цього, в ідеальному середовищі вони починають активно розмножуватися, і можуть спровокувати алергічну реакцію. Для того, щоб розпилювання бактерій у ванній кімнаті не відбувалося, варто тримати кришку унітазу закритою, особливо при змиванні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яке місце в квартирі визнано найбруднішим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!