Лікарі назвали ягоду, яка робить наше серце здоровим

Журавлина насичує організм корисними для судин амінокислотами

Кардіологи радять українцям їсти більше журавлини для того, щоб зміцнити серце і наситити організм необхідними елементами.

За словами фахівців, в журавлині, насправді, є безліч корисних органічних кислот, серед яких лимонна, бензойна та хінна кислоти. Корисніше всього, як розповіли лікарі, є бензойна кислота, яка, коли потрапляє в організм людини, стає гіпуровою кислотою. А завдяки їй антибіотики, які потрапляють в організм, стають набагато ефективніше.

Крім того, ця кислота підвищує ефективність препаратів із групи сульфаніламідів, які люди вживають для того, щоб вилікувати нирки. Тим часом, хінна кислота перетворюється в бензойну, а це означає, що рівень гіпурової кислоти в тілі підвищується.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ррецкий горіх став абсолютним лідером серед всіх видів горіхів. Згідно з проведеними дослідженнями, в ньому міститься багато вітамінів, мікроелементів і ненасичених жирних кислот, які сприятливо впливають на весь організм. А ось антиоксиданти у волоських горіхах більш високої якості, ніж у інших. Ці природні речовини сприяють оздоровленню клітин і захищає їх від вільних радикалів, які можуть викликати різні захворювання.