Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Порушити кишкову мікрофлору може безліч факторів, серед яких неправильне харчування і прийом лікарських засобів (антибіотиків). Але як подбати про здоров'я цього органу?
Відомо, що мікрофлора кишечника — це жива екосистема, яка лежить в основі нашого здоров'я і виконує ряд важливих функцій. Для того, щоб її заселяли тільки "правильні" бактерії, потрібно дотримуватися кількох порад.
Вживайте молочні продукти
Ні для кого не секрет, що кисломолочні продукти (кефір, кисле молоко) містять у собі лакто — і біфідобактерії, які відновлюють мікрофлору кишечника. У складі цих продуктів також є пробіотики, якв корисні для шлунково-кишкового тракту.
Їжте квашену капусту
Це чудовий гарнір, який підійде і до м'яса, і до риби. Квашена капуста багата на мікроелементи (залізо, цинк, калій, магній), а також вона є джерелом пробіотиків для організму.
Приправляйте страви морською сіллю
На відміну від кухонної солі, морська збагачує організм цінними мінералами, які позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. Морська сіль допомагає регулювати рівень кислотності шлунку і покращує процес травлення.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти шкідливі для мікрофлори кишечника.
Новини партнерів
Новини