Названо прості способи зміцнення імунітету

Сильний імунітет знижує шанси захворіти в сезон грипу

Медики кажуть, що укріпити захисні функції імунної системи можна простими та повсякденними звичками. Про це повідомляє видання Telegraf.

Незважаючи на те, що зима виявилася не такою суворою і сніжною, як очікувалося, люди зі слабким імунітетом можуть легко підхопити застуду та грип. І крім того, що потрібно правильно харчуватися і одягати теплий одяг, важливо для зміцнення імунітету, виконувати декілька простих правил:

Сон

Для того, щоб організм міг протистояти вірусам і мікробам, йому потрібні сили, які він відновлює вночі, під час сну. Тривалість сну дорослої людини повинна складати 7-9 годин. Якщо ж ви страждаєте недосипом і весь день відчуваєте слабкість, тоді зберегти здоров'я буде складно.

Помірна фізична активність

У сезон простудних захворювань не потрібно перевантажувати організм важкими фізичними вправами. Для зміцнення імунітету досить пішої прогулянки 20-30 хвилин щодня. Така помірна активність поліпшить кровообіг, зніме стрес і подарує багато інших переваг.

Вода і зелений чай

Дуже важливо підтримувати свій водний баланс в організмі, тому вживайте щодня близько 2 літрів води. З її допомогою організм очищається від шкідливих токсинів та шлаків. Також не забувайте про зелений чай, в складі якого є багато антиоксидантів, які позитивно впливають на імунітет.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які зимові фрукти допомагають зміцнити імунітет.