Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали небезпечну для життя частоту пульсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали небезпечну для життя частоту пульсу

Частота пульсу – важливий показник в оцінці роботи серця

2 березня 2020, 10:20 comments15351
Поділіться публікацією:
Вчені назвали небезпечну для життя частоту пульсу

Фахівці зі Швеції провели масштабне дослідження і визначили, який пульс у стані спокою вважається найнебезпечнішим для життя людини. Про це повідомляється в журналі Openheart.

Відомо, що пульс — це показник частоти серцевих скорочень, тобто кількості відчутних ударів в хвилину. Норми пульсу залежать від віку, статі та фізичного стану, і можуть змінюватися під впливом різних факторів.

Фахівці провели експеримент, для участі в якому запросили близько 800 чоловіків. Кожен з добровольців розповів про свій спосіб життя, спадкові захворювання і рівні стресу. Експерти розділили учасників на групи, в залежності від частоти серцебиття (I група — 55 і менше, II — 55-65, III — 65-75 і IV — 75 і вище). Протягом 21 року вчені спостерігали і повторно вимірювали у добровольців частоту серцевих скорочень.

Результати дослідження показали, що у чоловіків з частотою серцевих скорочень 75 ударів і вище, ризик передчасної смерті підвищувався в два рази. За час дослідження у багатьох учасників пульс змінювався і на це впливали шкідливі звички, малорухомий спосіб життя та стрес. Ці фактори підвищували артеріальний тиск, приводили до зайвої ваги, а також до різних серцевих проблем.

Нагадаємо, що серцево-судинні захворювання як і раніше є основною причиною передчасної смерті серед населення середнього віку. Тому, медики закликають не ігнорувати проблем зі здоров'ям і при перших тривожних симптомах звертатися за допомогою до фахівців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому денний сон може бути небезпечним для серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!