Продукти, які нормалізують гормональний фон

Ці продукти також помітно поліпшать настрій

Здоров'я, настрій і поведінка жінки безпосередньо залежить від її гормонального фону, тому за його коливаннями необхідно ретельно стежити. Нормалізувати його допоможуть правильні продукти харчування, які повинні регулярно з'являтися у вашому меню.

Трави і спеції. У них міститься велика кількість антиоксидантів, які запобігають розвитку ракових клітин і уповільнюють процес старіння організму. Шавлій, завдяки своєму вітамінному складу, сприятливо діє на нервову систему і репродуктивну функцію жінок, а кориця - полегшує симптоми менструального болю.

Гарбуз і гарбузове насіння. Вони не тільки допомагають нормалізувати гормональний фон, але і контролюють рівень андрогенів, сприяють нормальному статевому розвитку і очищають організм від шлаків і токсинів. Крім цього, гарбуз – джерело вітамінів А, Е, С, D, він піднімає настрій і бореться з безсонням.

Авокадо. Недарма дієтологи рекомендують включати його у будь-яку дієту як джерело жирних кислот і великої кількості мікроелементів. До складу авокадо входить омега-3, а також вітаміни E, K і C, які впливають на рівень естрогену. Якщо їсти 2-3 плода в тиждень, стан шкіри значно покращиться і нормалізується гормональний баланс.

Лосось – джерело ненасичених жирних кислот омега-3, які регулюють роботу мозку, зростання клітин, які впливають на апетит і почуття насичення. Також він містить живильний білок, фосфор і вітаміни D, В6 і В12, магній і селен. Крім того, лосось полегшує перебіг хронічних захворювань і діє проти запалень. Для нормалізації гормонального фону цю рибу рекомендується їсти два рази на тиждень.

Шпинат і брокколі. Листові овочі відповідають за вироблення гормону краси і молодості – естрогену, а також сприяють нормалізації менструального циклу. Щоб відчувати себе відмінно, додайте капустяні продукти в свій щоденний раціон – в день достатньо буде жмені брюссельської капусти, шпинату або брокколі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як розпізнати гормональний збій у жінок.