В яких випадках фізична активність шкодить серцю

Деякі вправи призводять до порушення роботи серця

Американські вчені проаналізували близько 300 наукових досліджень і з'ясували, коли фізичні навантаження можуть нашкодити здоров'ю, зокрема викликати проблеми з серцем. Про це повідомляє видання MedikForum.

Незважаючи на те, що спорт позитивно впливає на всі системи організму, у тому числі і серцево-судинну, є ситуації, коли фізична активність призводить до порушення її роботи. В першу чергу, це стосується людей, які недостатньо підготовлені до серйозних навантажень і мають протипоказання за станом здоров'я. В яких випадках спорт шкідливий для серця?

Аеробні навантаження

В цю групу входить плавання, біг на довгі дистанції, їзда на велосипеді та інші активності, які підвищують частоту пульсу. Якщо під час таких вправ ритм серця прискорюється дуже швидко - варто звернутися до лікаря і пройти обстеження.

Розтягування

Ці вправи допомагають зробити м'язи більш еластичними, а тіло більш гнучким. Але навантаження подібного роду варто збільшувати поступово. Якщо при виконанні розтягування стає боляче, тоді варто зупиниться.

Силові тренування

Подібні вправи не можна виконувати більше 3-х разів на тиждень, тому що м'язам потрібно давати час на відновлення. Якщо під час відпочинку ви відчуваєте біль і дискомфорт, тоді краще звернутися за консультацією до лікаря, щоб не нашкодити організму перевантаженням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як погода впливає на здоров'я серця.