Головна Новини Здоров'я наше тіло Чотири кроки, які уповільнюють деградацію мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири кроки, які уповільнюють деградацію мозку

Ці кроки допоможуть у боротьбі зі слабоумством

3 березня 2020, 18:30 comments1776
Поділіться публікацією:
Чотири кроки, які уповільнюють деградацію мозку

Американські психіатри назвали чотири правила, які змушують наш мозок розвиватися і тим самим уповільнюють процес деградації. Про це повідомляє видання Focus.

Будьте активними

Фахівці стверджують, що прогулянки на свіжому повітрі значно уповільнюють розумову деградацію. Заведіть собі за звичку гуляти в парку по 30 хвилин в день, адже такі дії позитивно впливають на весь організм. Під час ходьби виділяються ендорфіни (гормони щастя), які підвищують настрій.

Харчуйтеся правильно

Основа здоров'я — це правильне харчування, тому не захоплюйтеся жирною і калорійною їжею. У людей з надмірною вагою, шанси захворіти деменцією в літньому віці підвищуються, порівняно з тими, хто стежить за своєю фігурою. Пам'ятайте, що омега-3 жирні кислоти, а також горіхи сприятливо впливають на роботу мозку.

Уникайте стресів

Захистіть себе від стресів, тому що нервові розлади порушують роботу всього організму. Навчіться розслаблятися за допомогою медитації чи іншого заняття, яке викликає у вас спокій.

Тренуйте свій розум

Експерти кажуть, що треба більше спілкуватися з людьми, адже 10-хвилинна розмова здатна поліпшити якість пам'яті. Читайте більше книг, кожен день дізнавайтеся щось нове і діліться своїми знаннями з оточуючими.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як повсякденна рутина впливає на мозок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!