Головна Новини Здоров'я наше тіло Стоп-лист: що не можна робити зі своїми зубами
commentss НОВИНИ Всі новини

Стоп-лист: що не можна робити зі своїми зубами

Доглядати за зубами потрібно ретельно

4 березня 2020, 12:30 comments4165
Поділіться публікацією:
Стоп-лист: що не можна робити зі своїми зубами

Правильний догляд за ротовою порожниною — обов'язкова щоденна процедура, яка дозволить вашим зубам залишатися здоровими і міцними. Але є звички, які серйозно шкодять емалі і призводять до її руйнування. Що ж це?

Домашнє відбілювання

Стоматологи не рекомендують використовувати лайфхаки з сіллю, содою і "угольком", які "ефективно" відбілюють зуби в домашніх умовах. Можливо, ці засоби допоможуть позбутися від нальоту, але їм не під силу впоратися із зубним каменем або темними плямами від кави і нікотину. Відбілювати зуби самостійно — погана ідея, адже у вас може вийде "нерівна посмішка", так як відтінки зубів можуть відрізнятися.

Вода з лимоном

Дієтологи в один голос кричать про те, що вранці треба натщесерце випивати воду з лимоном, тому що вона запускає метаболічні процеси в організмі. Але кислота, яку містять цитрусові, пошкоджує емаль зубів, призводить до несвіжого дихання. Тому, можна просто обмежитися водою без додавання лимону.

Неправильна щітка

Багато людей погано доглядають за ротовою порожниною через неправильну зубну щітку. Жорстка щетина може пошкодити ясна, викликавши кровотечу і подряпати емаль, тому вибирайте щітку середньої жорсткості.

Тверді предмети

Використання зубів не за призначенням – одна з найбільш згубних звичок. Багато хто, коли нервує, починає гризти підручні засоби, наприклад, кулькову ручку. А інші зубами відкривають пляшки, відкушують дріт, розколюють горіхи та інше. Такі дії можуть не тільки пошкодити емаль, але і зруйнувати зуб.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти шкодять зубам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!