Головна Новини Здоров'я наше тіло Стоматологи попереджають про шкоду алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Стоматологи попереджають про шкоду алкоголю

Спиртні напої згубно впливають на зубну емаль

11 березня 2020, 01:43 comments2566
Поділіться публікацією:
Стоматологи попереджають про шкоду алкоголю

Багато сказано про шкоду алкоголю і його вплив на органи виведення рідини, але не всі знають, що звичка регулярно випивати може завдати непоправної шкоди зубної емалі і розвинути руйнівний карієс. Про це розповіла лікар-стоматолог Олена Антипина.

Дантист зазначає, що любителі алкоголю стикаються з дефіцитом мікроелементів і вітамінів в організмі. В результаті їх зуби передчасно стоншуються і починають кришитися. Дефіцит поживних речовин знижує опірність до інфекцій, тому підвищується ризик розвитку карієсу.

При систематичному прийомі спиртного втрачають зуби білизну, темніють, на них утворюється наліт і починаються патологічні процеси, що шкодять в тому числі яснам. Хвороби в ротовій порожнині виникають, оскільки міцний алкоголь містить підвищену кількість кислот, а вино багате штучними барвниками. З цієї причини зуби змінюють колір і руйнується емаль.

Не варто забувати про високий вміст цукру практично у всіх видах алкоголю, а тому стоматологи рекомендують уникати регулярних застіль з рясною закускою і спиртним.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про поширені помилки при догляді за порожниною рота, які можуть надати тільки шкоду вашій посмішці.


Джерело: Новини Ю



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!