Головна Новини Здоров'я наше тіло Як виміряти артеріальний тиск без тонометра
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виміряти артеріальний тиск без тонометра

Артеріальний тиск є важливим показником здоров'я

16 березня 2020, 09:35 comments3362
Поділіться публікацією:
Як виміряти артеріальний тиск без тонометра

Різкі скачки тиску серйозно впливають на самопочуття людини і можуть призвести до небезпечних наслідків. Контролювати показники кров'яного тиску можна легко і швидко за допомогою тонометра, але що робити, якщо під рукою немає приладу?

Відомо, що артеріальний тиск (АТ) — це величина тиску, яку кров надає на стінки артерій. Під час вимірювання ми бачимо показники верхнього (систолічного) і нижнього (діастолічного) артеріального тиску. Перше показує тиск в момент, коли серце стискається, а друге — тиск в артеріях в момент розслаблення серцевого м'яза. Різницю між ними називають пульсових тиском.

В першу чергу, зрозуміти, який у вас тиск, можна по симптомах. Якщо він підвищений, тоді організм буде сигналізувати про це наступними ознаками: тремтіння у кінцівках, пульсуюча біль у скронях, прискорене серцебиття, підвищена тривожність, напади нудоти, можлива носова кровотеча.

Якщо артеріальний тиск знижений, тоді голова болить в області потилиці, відчувається сильна слабкість і сонливість, а шкіра бліда.

Швидко виміряти тиск в домашніх умовах можна за допомогою свого пульсу. Для цього прийміть зручне положення, бажано сидячи. Намацайте на руці артерію і натисніть на неї, щоб припинити пульсацію. Чим сильніше вам доведеться натискати, тим тиск вищий. Якщо ж пульсація зупиняється після легкого натискання — показники тиску занижені.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка спеція допомагає знизити кров'яний тиск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!