Важливі харчові звички для гормональної системи

Баланс гормональної системи — стан дуже крихкий

Гормональна система — дуже складний механізм, злагоджена робота якого визначає наше самопочуття. Для того, щоб запобігти проблемам зі здоров'ям дуже важливо дотримуватися збалансованого харчування і правильних харчових звичок.

Складайте раціон з органічних продуктів

Різноманітні добрива, пестициди і гормони росту — головні руйнівники нашого гормонального балансу. Справа в тому, що вони перешкоджають виведенню з організму надлишки гормонів, стримуючи функції печінки. Говорячи про гормони, потрібно розуміти, що органічні продукти — це не просто мода, а наше здоров'я, на якому економити ні в якому разі не можна.

Вибирайте правильні овочі

Брюссельська, броколі, цвітна або білокачанна — всі види капусти містять сильний гормон, який здатний збалансувати і знизити рівень естрогену в нашому організмі. Обов'язково включайте капусту в свій раціон!

Не зловживайте кавою

Надлишок кофеїну підвищує рівень гормону стресу кортизолу, інсуліну і естрогену. До того ж кожен зайвий стакан ароматної кава вимиває з організму цінні запаси вітаміну В і магнію, які є чи не ключовими для балансу нашої гормональної системи.

Не забувайте про здорові жири

Крім магнію і вітаміну В, корисні жири — ще одні важливі елементи для будівництва нашої гормональної системи. Ні-ні, це не ті страшні і жахливі жири, які в надлишку містяться в фастфуді, шкідливих снеках або чіпсах, і провокують набір ваги, проблеми з шкірою і цілий ряд інших неприємностей. Корисні жири містяться в корисних продуктах і допомагають контролювати вагу і апетит, а також впливають на загальне здоров'я організму, включаючи гормональний баланс.

Регулюйте метаболізм

Гормони щитовидної залози впливають на швидкість основного обміну речовин, викликаючи коливання в масі тіла. Явні симптоми зниження активності щитовидної залози — низька працездатність, сухість, блідість і низька температура шкіри, а також проблеми з травленням. Допомагати своєму організму регулювати і прискорювати метаболізм — одна з найважливіших задач для всіх, хто піклується про свою фігуру та про здоров'я гормональної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які здорові звички потрібно освоїти до 40 років.