Головна Новини Здоров'я наше тіло Щоденні помилки, які вбивають наш імунітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоденні помилки, які вбивають наш імунітет

Шкідливі звички, харчові переваги і навіть нелюбов до себе можуть послабити наш імунітет і зробити беззахисними, в тому числі, перед коронавірусом.

3 квітня 2020, 10:04 comments3695
Поділіться публікацією:
Щоденні помилки, які вбивають наш імунітет

Існує кілька щоденних помилок, які ми здійснюємо день у день і навіть не здогадуємося, що таким чином вбиваємо наш імунітет. У підсумку, організм може виявитися беззахисним перед різними захворюваннями, зокрема, і коронавірусіом. 

1) Неякісний сон. Саме коли ми спимо, в організмі виробляється особливий білок — цитокін. Він здатний захистити нас від різного роду запалень та інфекцій. Якщо спати недостатньо, білка буде вироблятися набагато менше і організм буде беззахисним перед можливими загрозами. Найкраще спати не менше 7-8 годин на добу.

2) Неправильні харчові звички. Якщо ви захоплюєтеся солодким, дуже солоною і жирною їжею, то вашій травній системі вкрай складно справлятися з загрозами, які потрапляють до неї ззовні. Щоб зміцнити імунітет краще додати в свій раціон овочі та фрукти, імбир, часник, цибулю і продукти з високим вмістом вітаміну D.

3) Куріння. Куріння — це потужний удар по вашій дихальній системі. Якщо її атакує інфекція, то витримати удар легеням, пошкодженим тютюновим димом, буде набагато складніше.

4) Алкоголь. Він тільки додасть роботи вашій печінці і порушить мікрообмін в кишечнику. У підсумку, організм не зможе ефективно позбавлятися від токсинів, імунітет ослабне, а шанси щось підчепити значно зростуть.

5) Відсутність фізичних навантажень. Фізична активність і регулярні заняття спортом зараз будуть як не можна до речі. Нехай навіть це буде ранкова зарядка. Спортивні навантаження стимулюють організм виробляти більше білих кров'яних клітин. Вони підвищують шанси організму без проблем впоратися з інфекцією.

6) Нелюбов до себе. І це теж причина нашого ослабленого імунітету. Коли ми не дозволяємо собі зайвий раз відпочити, приймаємо все близько до серця і знаходимося в постійному напруженні, це викликає стрес. А стрес — це вбивця нашого імунітету. Кортизол і адреналін виробляються в більшій кількості, а фагоцитів і лімфоцитів, необхідних для боротьби з вірусом, стає менше. Спробуйте час від часу приділяти час відновлення внутрішньої гармонії.

З усього вищесказаного випливає, що внутрішня рівновага, здорове харчування і спорт повинні стати нашими кращими друзями. І не тільки на час пандемії.

Раніше "Коментарі" розповідали, які фрукти допоможуть зміцнити імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!