Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики попереджають про небезпеку віддаленої роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики попереджають про небезпеку віддаленої роботи

У зв'язку з тим, що через карантин багато людей стали працювати віддалено, медики б'ють на сполох і називають несподівані наслідки для здоров'я людини аж до судом

8 квітня 2020, 09:40 comments3888
Поділіться публікацією:
Медики попереджають про небезпеку віддаленої роботи

На час карантину деякі українці опинилися в чотирьох стінах без роботи, інші ж працюють віддалено власне в тих же умовах. Проте медики попереджають про те, що віддалена робота загрожує цілим букетом захворювань.

Так, через сидячу роботу і застій крові може розвинутися варикоз, закупорка судин і підвищення тиску. Через те, що страждає кровообіг, з'являється головний біль, проблеми з пам'яттю і концентрацією. Незважаючи на те, що ви сидите, швидше настає втома, дратівливість, апатія і навіть депресія.

Часто сидимо за комп'ютером ми в неправильному положенні, навантаження на хребет зростає, що загрожує викривленням, радикулітом і остеохондрозом. Крім того, може виникнути защемлення хребетного нерва. У чоловіків, які працюють віддалено і мало рухаються, може розвинутися простатит, у жінок — гінекологічні проблеми через брак повітря, руху і стреси.

Медики говорять про те, що нерідко через постійну напругу в руках при роботі за комп'ютером виникає оніміння в пальцях і суглобах, а іноді навіть судоми. Ну а головна проблема віддалених співробітників — хронічна втома, уникнути якої можна завдяки:

- правильній позі під час сидіння, не варто підпирати руками підборіддя і горбиться;

- потрібно частіше провітрювати кімнату і робити фізичні вправи;

- не зловживати перекусами, борошняним. Пийте мінімум 1,5 літрів води в день і харчуйтеся дрібно, невеликими порціями 4-5 разів на день.

Нагадаємо, 97-річний ветеран Другої світової війни, екс-льотчик Чак Францке незвичайним способом закликав світ не сумувати через карантин і пандеміїю коронавірусу. Дідусь станцював під хіт Джастіна Тімберлейка "Сan't Stop the Feeling!" на порозі свого будинку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!