Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому виникають судоми при занятті спортом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому виникають судоми при занятті спортом

Судома — неприємне явище, яке майже завжди виникає несподівано

8 квітня 2020, 12:50 comments2487
Поділіться публікацією:
Чому виникають судоми при занятті спортом

Багато людей часто скаржаться на появу судом, особливо в ногах. М'язові скорочення виникають раптово і бувають дуже болісними. Чому же з'являється цей гострий біль і як попередити судоми?

Перенапруження м'язів

Дуже часто судоми з'являються під час тренувань. І під ударом виявляється саме та група м'язів, на яку було спрямовано основне навантаження. Якщо з вами таке сталося, то причиною раптового і різкого болю стало перенапруження м'яза. Для того, щоб уникнути таких проблем, постарайтеся не "підривати" своє тіло, а навантаження збільшуйте поступово. Дуже важливе значення під час тренування має емоційний стан. Якщо у вас видався не дуже вдалий день, то похід в зал варто і зовсім скасувати. Якщо думки будуть зайняті не вправами, а іншими речами, то можна отримати не тільки судому, але і травму.

Недолік мікроелементів

Це ще одна причина, по якій у вас можуть виникнути судоми. Виснаження може бути пов'язано не тільки з надмірною втомою і навантаженням, але і дефіцитом в організмі корисних речовин, зокрема калію, магнію і натрію. Ці елементи є основою водно-електролітного балансу. Для поповнення запасів цим речовин варто додати в раціон молоко, сир, йогурт, картоплю, гречану та вівсяну каші.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зайнятися спортом в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!