Три правила, які допоможуть уникнути інсульту

При інсульті порушується кровопостачання головного мозку

Інсульт - це одне з найпоширеніших захворювань, яке може спіткати людей не тільки похилого, але й молодого віку. Для того, щоб уникнути проблем з серцем варто вести правильний спосіб життя, а також дотримуватися кількох правил.

Ліки тільки за призначенням лікаря

Деякі медичні препарати можуть збільшити ризик інсульту, тому перед прийомом ліків, особливо гормональних, варто проконсультуватися з лікарем. Займатися самолікуванням не варто, а поради подружки або сусідки не є в даному випадку показанням до застосування будь-яких таблеток.

Візьміть під контроль хронічні захворювання

Гіпертонія, атеросклероз, цукровий діабет 1 і 2 типів, високий рівень холестерину в крові є провокуючими факторами для розвитку інсульту. Тому важливо хоча б один раз на рік відвідувати лікаря і здавати всі необхідні аналізи для з'ясування цих патологій.

Здоровий спосіб життя

Для ефективної профілактики інсульту необхідне регулярне аеробне навантаження. Займайтеся плаванням, бігом або швидкою ходьбою хоча б 4-5 разів на тиждень. Також не забувайте про правильне харчування: обмежте споживання солі і цукру, оптимізуйте кількість жирів, а основний акцент зробіть на овочах, фруктах, рибі та інших продуктах, які є основою середземноморської дієти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту.