Головна Новини Здоров'я наше тіло Три правила, які допоможуть уникнути інсульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Три правила, які допоможуть уникнути інсульту

При інсульті порушується кровопостачання головного мозку

10 квітня 2020, 12:50 comments2763
Поділіться публікацією:
Три правила, які допоможуть уникнути інсульту

Інсульт — це одне з найпоширеніших захворювань, яке може спіткати людей не тільки похилого, але й молодого віку. Для того, щоб уникнути проблем з серцем варто вести правильний спосіб життя, а також дотримуватися кількох правил.

Ліки тільки за призначенням лікаря

Деякі медичні препарати можуть збільшити ризик інсульту, тому перед прийомом ліків, особливо гормональних, варто проконсультуватися з лікарем. Займатися самолікуванням не варто, а поради подружки або сусідки не є в даному випадку показанням до застосування будь-яких таблеток.

Візьміть під контроль хронічні захворювання

Гіпертонія, атеросклероз, цукровий діабет 1 і 2 типів, високий рівень холестерину в крові є провокуючими факторами для розвитку інсульту. Тому важливо хоча б один раз на рік відвідувати лікаря і здавати всі необхідні аналізи для з'ясування цих патологій.

Здоровий спосіб життя

Для ефективної профілактики інсульту необхідне регулярне аеробне навантаження. Займайтеся плаванням, бігом або швидкою ходьбою хоча б 4-5 разів на тиждень. Також не забувайте про правильне харчування: обмежте споживання солі і цукру, оптимізуйте кількість жирів, а основний акцент зробіть на овочах, фруктах, рибі та інших продуктах, які є основою середземноморської дієти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!