Головна Новини Здоров'я наше тіло Комаровський розповів, чи можна контактувати з носієм коронавірусу і не захворіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, чи можна контактувати з носієм коронавірусу і не захворіти

Доктор Комаровський назвав умови, при яких людина може бути в тісному контакті з інфікованим коронавірусом і при цьому залишитися здоровою

14 квітня 2020, 14:50 comments3803
Поділіться публікацією:
Комаровський розповів, чи можна контактувати з носієм коронавірусу і не захворіти

Відомий український лікар інфекціоніст Євген Комаровський назвав умови, коли людина може бути в тісному контакті з інфікованим коронавірусом і при цьому залишитися здоровою. Про це розповів доктор на своєму каналі в YouTube.

За словами Комаровського, все залежить від того, наскільки виражені симптоми у хворого, чи є захисна маска, а також від так званого місцевого імунітету у людей з його оточення.

“Величезна кількість людей тісно контактує з людиною, у якого є всі симптоми коронавірусу, але не захворює. Є таке поняття, як місцевий імунітет. Це захисні властивості слизових оболонок. На поверхні носа, носоглотки, гортані, бронхів виділяється слиз, в якому містяться секреторні імуноглобуліни. Вони можуть нейтралізувати віруси безпосередньо там, де вони намагаються проникнути в організм, — каже Комаровський. — Якщо слиз рідкий, фактори місцевого імунітету — імуноглобуліни — активні. Якщо ж слизові оболонки пересихають, місцевий імунітет відключається".

Комаровський радить провітрювати і зволожувати приміщення, а також багато пити, що допоможе уникнути вірусу навіть контактуючи з його носієм.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Комаровський порадив пити для профілактики коронавірусу на карантині кока-колу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!