Головна Новини Здоров'я наше тіло Як правильно сидіти за комп'ютером, щоб не боліла шия
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно сидіти за комп'ютером, щоб не боліла шия

З болями в шиї стикається практично кожен

16 квітня 2020, 10:40 comments3535
Поділіться публікацією:
Як правильно сидіти за комп'ютером, щоб не боліла шия

Багато людей звикли весь день працювати за комп'ютером, навіть не помічаючи, як такий образ життя позначається на здоров'ї. В першу чергу, починає турбувати шия і спина, а потім з'являється біль у кистях, втомлюються очі і цей список можна продовжувати довго.

Неправильне положення тіла при роботі за комп'ютером, відсутність перерв, простих фізичних навантажень, які допомагають зняти напругу в тілі і руках — все це може привести до хворобливих відчуттів в тілі, різних невралгій і проблем опорно-рухового апарату. Як працювати за комп'ютером, щоб знизити ризик захворювань і порушень?

Зрозуміло, що важливо враховувати все: займатися спортом (навіть 15 хвилин йоги щодня, і 2-3 повноцінних заняття в тиждень можуть значимо полегшити ситуацію), робити перерви кожну годину, робити невелику розминку, ну і, зрозуміло, правильно сидіти за столом.

Необхідно:

- зручне крісло і стіл. Крісло, підходяще по зросту, з підлокітниками, зручним сидінням і спинкою. Стіл широкий, зручний, де можна розмістити комп'ютер, необхідні документи і покласти передпліччя рук.

- Сидіть рівно, ноги і тіло по відношенню до ніг повинні бути під прямим кутом (більшу частину часу), шия і плечі максимально розслаблені.

- Дуже бажано, щоб монітор був на рівні очей. З ноутбуками це забезпечити складно. Тому для тривалої роботи все ж краще вибирати стаціонарний комп'ютер.

- Не нагинатися голову вперед дуже сильно, свідомо стежте, щоб плечі і шия були розслаблені, плечі трохи опущені, грудна клітка відкрита. Щоб домогтися цього, уявіть, що ви тросом прив'язані за маківку до неба, а тіло вибудовується навколо цього гнучкого троса.

- Маківка і куприк повинні бути на одному рівні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які хвороби викликає малорухливий спосіб життя



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!