Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 основних причин для перевірки щитовидної залози
commentss НОВИНИ Всі новини

5 основних причин для перевірки щитовидної залози

Щитовидка — це головний виробник гормонів

18 квітня 2020, 03:25 comments2829
Поділіться публікацією:
5 основних причин для перевірки щитовидної залози

Багато людей скаржаться на проблеми в роботі щитовидної залози, але деякі захворювання довгий час можуть не проявляти себе. Лікарі визначили кілька ознак, на які слід звернути увагу і сходити на консультацію до ендокринолога.

Різке коливання ваги

При гіпотиреозі сповільнюються процеси метаболізму і порушується водно-сольовий баланс. Зверніться до лікаря, якщо у вас підвищений апетит. Це ознака того, що щитовидна залоза виробляє занадто багато гормонів.

Підвищена пітливість

Посилене потовиділення може поєднуватися з порушеннями серцевого ритму, тривожністю. Якщо щитовидка виробляє недостатньо тиреотропних гормонів, процеси потовиділення і теплообміну порушуються, організму складніше позбутися від токсинів. Можуть набрякати обличчя і кінцівки.

Сухість шкіри

Порушення в роботі ендокринної системи часто позначаються на зовнішності. Знижуючи функцію потових залоз, гіпотеріоз робить шкірні покриви сухими. У підсумку ви можете помітити неприємну сухість долонь, обличчя, а шкіра на ліктях часто стає грубою і шорсткою, як наждачний папір. Також можуть бути ламкими нігті, рясно випадати волосся.

Втома, сонливість

Якщо ви стали часто втомлюватися без видимих причин, буквально спите на ходу, здайте кров на рівень ТТГ (тиреотропний гормон). Нервова система тут же реагує на неполадки в роботі внутрішніх органів, і перш за все на ендокринні збої. При гіпотиреозі часто турбують безсоння і депресія, а при гіпертеріозі має місце надмірна емоційність і збудливість.

Нерегулярний цикл

Статева система пов'язана з ендокринною. Гіпотиреоз може спровокувати дисфункцію яєчників і відсутність овуляції. Це так зване ендокринне безпліддя, коли проблеми зі щитовидкою заважають жінці завагітніти. Гіпотиреоз часто стає причиною розвитку раннього клімаксу, а гипертеріоз впливає на статевий потяг і знижує лібідо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які ознаки вказують на запальний процес в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!