Головна Новини Здоров'я наше тіло Тривожні симптоми, які не можна залишати без уваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривожні симптоми, які не можна залишати без уваги

Ці симптоми можуть вказувати на серйозні захворювання

20 квітня 2020, 12:40 comments2140
Поділіться публікацією:
Тривожні симптоми, які не можна залишати без уваги

При сучасному ритмі життя організм швидко втомлюється і зношується, втрачаючи свої ресурси. І з часом починає подавати сигнали, які багато людей звикли ігнорувати. На які симптоми варто звернути увагу?

Хронічна втома і нездужання

Втому може відчувати кожна людина, особливо працюючи по багато годин на день. Однак, якщо цей стан не проходить близько двох тижнів, навіть у момент пробудження після нічного сну, то це досить тривожна ознака і слід проконсультуватися з фахівцями. Це можуть бути перші ознаки порушення роботи щитовидної залози або серцево-судинної системи.

Різка втрата ваги

Кожна жінка мріє про стрункость свого тіла і навряд чи засмутиться при втраті декількох кілограмів. Але якщо різкий спад у вазі стався раптово, без будь-яких причин, будь то нова дієта або заняття спортом, то навряд чи варто цьому передчасно радіти. Така різка зміна у вазі може бути на фоні як сильного або постійного стресу, так і при захворюванні на цукровий діабет або рак. Краще в такому випадку пройти негайне медичне обстеження.

Мінімальні зміни в грудях

Кожна жінка знає, що необхідно кожні півроку проходити планові обстеження, пов'язані з жіночими органами, у тому числі вкрай важливим є і обстеження грудей. Якщо ви самостійно помітили хоч найменші зміни в їх розмірі, формі, появі ущільнень, то слід негайно відвідати такого фахівця як мамолога і провести ряд певних обстежень.

Незвичне для вас прискорене серцебиття

Звичайно ж, прискорене серцебиття може виникати на тлі певних фізичних навантажень або емоційних переживаннях – цей процес є природним. Якщо ж незвичні серцеві удари відчуваються раптово і періодично повторюються, то це тривожна ознака, яка подається організмом, і слід звернути на це ретельне увагу.

Утруднення в рухах та диханні при незначних навантаженнях

Якщо ви стали помічати, що навіть при підйомі на другий-третій поверх, дихання стало більш складним, з'явилася задишка або виникло хоча б легке запаморочення, то це може означати перші ознаки порушення серцево-судинної системи або виникнення астми. Щоб не дотягнути до більш серйозних наслідків, варто зреагувати на це якомога раніше.

Найменші зміни родимок

Всім відомо, що за своїми родимками необхідно стежити дуже ретельно. Якщо з'явилася хоч незначна зміна в кольорі, розмірі або її текстурі – негайно до лікаря. Особливо слід бути напоготові тим, хто любить довго поніжитися на сонечку.

Необґрунтоване здуття живота

Кожен з нас після щільного обіду або святкового застілля відчував дискомфорт у животі, що супроводжується його здуттям. Але якщо така симптоматика з'являється на голодний шлунок, то затягувати з походом до лікаря точно не варто.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які симптоми вказують на проблеми з серцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!