Головна Новини Здоров'я наше тіло "Дефіцит кисню": як зберегти свіжість шкіри в самоізоляції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дефіцит кисню": як зберегти свіжість шкіри в самоізоляції

Дерматолог поділилася секретами, які допоможуть зберегти колір і еластичність шкіри в умовах карантину

22 квітня 2020, 04:35 comments1989
Поділіться публікацією:
"Дефіцит кисню": як зберегти свіжість шкіри в самоізоляції

В умовах постійного проведення часу в закритих стінах, наша шкіра піддається не меншому випробуванню, ніж прямі палючі промені сонця або морозний вітер. Щоб зберегти баланс нашого епідермісу, дерматологи дають кілька корисних порад.

1.У боротьбі з зневодненням шкіри допоможуть питний режим (30 мл на 1 кг ваги). Перевагу віддавайте чистої води без газу. А ще заваріть у великому термосі плоди шипшини. Крім джерела рідини, цей настій стане порцією такого цінного зараз вітаміну С. Не вимикайте зволожувач повітря, а якщо його немає, частіше провітрюйте приміщення. Використовуйте на постійній основі зволожуючі креми, сироватки, маски.

2. Для зменшення набряклості намагайтеся рухатися — присідати, "марширувати", робити розтяжку. Є спеціальна лимфодренажная гімнастика для тіла (найвідоміше вправа — "комашка", коли ми, лежачи на спині, трясемо руками і ногами). А для особи підійде лімфодренажний масаж і гімнастика для обличчя. Доповнити це можна патчами під очі.

3.Якщо ви працюєте віддалено і весь день сидите за комп'ютером, обов'язково робіть перерви та гімнастику для очей.

4. Якщо шкіра слідом за нервовою системою демонструє ознаки стресу і роздратування — переходьте на спеціальні засоби для чутливої шкіри.

5. Не забувайте про повноцінне харчування. Постарайтеся збільшити в раціоні кількість повноцінного білка (риба, м'ясо, молюски), корисних жирів (авокадо, кокоса, оливи) — вони допомагають організму тримати імунітет в стані готовності. А ось прості вуглеводи (солодощі, випічка) доведеться зменшити — вони можуть підсилити запалення в організмі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, які продукти не можна зберігати в холодильнику, щоб не позбавити їх корисних властивостей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!