Головна Новини Здоров'я наше тіло Постійно хочеться спати: чотири несподівані причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Постійно хочеться спати: чотири несподівані причини

Постійна сонливість може вказувати на проблеми зі здоров'ям

27 квітня 2020, 11:20 comments8474
Поділіться публікацією:
Постійно хочеться спати: чотири несподівані причини

Якщо ви погано спали всю ніч, а вранці відчуваєте втому і сонливість — це нормально, адже поліпшити стан можна за допомогою якісного відпочинку. Але якщо спати хочеться весь день без видимих на це причин, варто сходити на консультацію до лікаря, тому що постійна сонливість може вказувати на низку проблем.

Дефіцит вітаміну D

Нестача цього вітаміну може впливати на якість сну, а також викликати втому протягом дня. Щоб поповнити його запас в організмі вживайте побільше риби (лосось, тунець, сардини), яєць, яловичої печінки, а також більше часу проводьте на сонці.

Дефіцит заліза

Нестача заліза призводить до зниження рівня гемоглобіну. Дослідження свідчать, що дефіцит цього елемента в крові може привести до порушень сну. Здайте кров на аналізи, щоб виключити цю причину.

Проблеми з ендокринною системою

Так, гормональний дисбаланс може викликати постійну втому і сонливість. Якщо ви відчуваєте, що проблема може бути в ендокринній системі — не затягуйте прийом у спеціаліста.

Цукровий діабет

У здорової людини, коли цукор надходить у кров, він перетворюється в енергію. У хворого на цукровий діабет організм не отримує достатньо "палива", тому він може відчувати втому і сонливість. Здайте кров на цукор, щоб виключити цю причину.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як позбутися сонливості вдень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!