Головна Новини Здоров'я наше тіло Прищі на обличчі й тілі: дерматологи назвали основні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Прищі на обличчі й тілі: дерматологи назвали основні причини

Як правило, рясні вугрові висипання на обличчі потрібно лікувати спільно з іншими лікарями

29 квітня 2020, 04:02 comments2265
Поділіться публікацією:
Прищі на обличчі й тілі: дерматологи назвали основні причини

Сама неприємна несподіванка, яка може виникнути, будь то чоловіки або жінки, перед романтичним побаченням або діловою зустріччю, це раптово вскочивший на обличчі прищ. Цей мерзенний фурункул буквально отруює весь образ, як не вкладай волосся і яку сорочку не підбирай. Однак, якщо новий прищ — це не "сюрприз", а нормальний стан вашої шкіри, тут дерматологи вже закликають до ретельного обстеження організму.

Лікарі виділяють п'ять основних причин для шкіри, яка насичена вугровим висипом.

Неправильне харчування

Якщо у твоєму меню багато простих вуглеводів, мало корисних жирів і продуктів,що містять незамінні амінокислоти, то це неодмінно позначиться на шкірі. Незбалансований раціон змінює склад шкірного сала — воно стає тягучим і щільним. В результаті на шкірі утворюється велика кількість закритих камедонов, які згодом перероджуються в прищі і вугри. Щоб уникнути цього відмовтеся від фаст-фуду, газованих напоїв, кондитерських виробів промислового виробництва. Замість усього цього введіть у раціон більше овочів,риби, олії, горіхів і зелені.

Захворювання шлунково-кишкового тракту

50% людей з акне страждають гастритом або дисбактеріозом, 30% — захворювання кишечника. Зрозуміти, чи стосується ця проблема вас, можна, вивчивши "карту" появи прищів на обличчі. Якщо найчастіше запалення локалізується в області чола, можливо,проблема пов'язана з порушенням діяльності тонкого кишечника, над верхньою губою — товстого кишечника, у зоні міжбрів'я — печінки, на носі — дванадцятипалої кишки,на вилицях і щоках шлунка. Точне визначення дасть лікар-гастроентеролог.

Самолікування

Ринок косметичних засобів перенасичений, і повіривши в гучний рекламний слоган, можна нарватися на косметику, яка ще більше посилить проблему. Наприклад, в ній можуть міститися камедогенные речовини, які є провокаторами утворення прищів. До таких, зокрема, належать різні масла (мінеральні, кукурудзяна,кокосова, соєва, персикове), а також — ланолін, вазелін, сірка, лаурилсульфат натрію та інші. Дівчатам з проблемною шкірою настійно рекомендується підбирати засоби по догляду разом з фахівцем! До речі, прийом оральних контрацептивів або ж антибактеріальних засобів без консультації з лікарем так само може спровокувати появу прищів.

Видавлювання прищів

З'явилося бажання самостійно видавити з'явилися прищі? Зупиніться! Самостійно розкриваючи вогнище запалення навіть у стерильних умовах, ви сприяєте поширенню інфекції на поверхні шкіри. Не дивно, що після такої екзекуції замість одного прища може з'явитися п'ять. До речі, до таких же наслідків може призвести і використання абразивних скрабів і модних зараз щіток для очищення в період загострення акне.

Зміна гормонального фону

Навіть власниці здоровою і сяючою шкіри часом стикаються з появою прищів. Близько 70% жінок страждають від так званих передменструальних акне. Причина — підвищення стероїдних гормонів у завершальну фазу циклу. Напередодні менструації навіть ті, кого акне зазвичай не турбує, можуть зауважити появу 1-2 прищиків в зоні підборіддя, що вважається варіантом норми. Інша справа — гормонообумовлені  прищі, які можуть свідчити, наприклад, про порушення вироблення статевих гормонів, поликістозі яєчників, порушення діяльності надниркових залоз або гіпофіза. Ці проблеми потрібно лікувати спільно з гінекологом і ендокринологом.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про продукти, які можна вживати, поки організм знаходиться в стані стресу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!