Головна Новини Здоров'я наше тіло 8 сигналів про те, що час перевірити рівень гормонів
commentss НОВИНИ Всі новини

8 сигналів про те, що час перевірити рівень гормонів

Якщо гормональна система дає збій, страждає весь організм. Як розпізнати тривожні сигнали і зрозуміти, що настав час звернутися до лікаря і перевірити рівень гормонів.

30 квітня 2020, 08:24 comments2622
Поділіться публікацією:
8 сигналів про те, що час перевірити рівень гормонів

Гормональна система відіграє важливу роль у функціонуванні організму. Навіть найменша зміна гормонального балансу може мати важкі наслідки. Тому, краще за все, розпізнати наближення біди на ранніх етапах і зупинити її. Далі наведені основні симптоми, які неоднозначно натякають — пора записатися на прийом до фахівця і перевірити рівень гормонів.

Підвищений апетит

Якщо відчуття насичення не приходить, навіть, після щільного обіду, можливо, мова йде про гіпертиреоз. Щитовидна залоза дуже активна і виробляє більше гормонів, ніж потрібно. Через це апетит різко зростає. Причиною постійного бажання щось з'їсти може стати і високий рівень такого гормону як кортизол. Це гормон стресу. Через нього організм вимагає все більше і більше калорій, щоб відкласти їх на "чорний день" у вигляді жиру.

Випадіння волосся

Якщо волосся залишається всюди — на подушці, у ванній, на одязі і так далі — у жінок це може бути сигналом, що організм в надлишку виробляє тестостерон — чоловічий гормон. А це, в свою чергу, сигнал перевірити, чи все в порядку з яєчниками. 

Різке схуднення або набір ваги

Це привід піти до ендокринолога. З організмом, явно, щось не так. До набору маси може призвести високий рівень кортизолу. Те ж саме станеться, якщо у вашому організмі занадто багато гормону тестостерону. Різке та безпричинне схуднення, часто говорить про те, що щитовидка працює дуже активно, що також не є нормою.

Хронічна втома

Постійна втома — досить тривожний симптом. Особливо, якщо видимої причини нездужання немає. Швидко втомлюєтеся, а енергії не вистачає — це також може бути яскравою ознакою порушень в роботі гормональної системи. Краще не відкладати візит до лікаря в довгий ящик.

Різкі зміни настрою

Тільки що ви голосно сміялися і веселилися, і ось вже готові розридатися без вагомої причини? Можливо, ваш настрій — це лише результат дисбалансу статевих гормонів. Або ж не все в порядку з гормонами щитовидної залози.

Відсутність статевого потягу

Причини можуть бути абсолютно різними. І одна з них — гормональний дисбаланс. Краще звернутися до лікаря-ендокринолога. Слід перевірити чи все в порядку з такими гормонами, як, наприклад, тестостерон і естроген. Фахівець призначить коригувальну терапію і інтерес до інтимного життя неодмінно повернеться.

Порушення сну

Безсоння здатна спровокувати надмірна робота щитовидки. Сонливість, навпаки, низька активність. І те, й інше — не є добре. Також проблеми зі сном може спровокувати гормон кортизол. Коли ви постійно не висипаєтеся, гормон стресу виробляється активніше і, в свою чергу, не дає вам заснути. Ось таке замкнене коло.

Погіршення пам'яті

У людини виникають проблеми з пам'яттю і розсіюється увага, коли щитовидка виробляє мало гормонів. Якщо останнім часом стали занадто незібраними — це привід записатися на прийом до лікаря.

Не поспішайте відразу ж самі ставити собі діагноз. Ці ж симптоми можуть викликати інші не менш серйозні проблеми у вашому організмі і гормони будуть ні до чого. Розібратися що і до чого і вибрати правильну терапію може тільки лікар. Самолікування, навпаки, може лише погіршити ситуацію.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, які напої допоможуть тримати рівень гормонів в нормі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://lucky-women.ru/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!