Головна Новини Здоров'я наше тіло Як деякі гормони можуть впливати на апетит
commentss НОВИНИ Всі новини

Як деякі гормони можуть впливати на апетит

Гормони - важливі речовини, які приводять у рух організм

16 травня 2020, 03:25 comments2843
Поділіться публікацією:
Як деякі гормони можуть впливати на апетит

У регуляції метаболізму величезна роль відводиться гормонам. Ці біологічно активні речовини способи впливати на настрій, сексуальність, роботу серця, вагу та інші процеси. Деякі гормони можуть викликати почуття голоду. Як нормалізувати їх рівень за допомогою продуктів харчування?

Естроген

Низький рівень естрогену в організмі веде до депресії і дратівливості. У такій ситуації рятує клітковина — вона виводить надлишки естрогену з організму. Тому в цей період налягайте на висівки, овочі і боби — так ви зможете заспокоїти естроген і повернути собі гарний настрій.

Тестостерон

Незважаючи на те, що цей гормон вважається чоловічим, в малій кількості він присутній і в жіночому організмі. Він відповідає за регулювання ваги, зростання м'язової маси і навіть статевий потяг. Для того, щоб тримати свій тестостерон в нормі, потрібно всього лише регулярно займатися спортом і включати в свій раціон більше продуктів, багатих клітковиною і цинком.

Лептин

Це гормон насичення, він регулює енергетичний обмін в організмі і пригнічує апетит, тому низький рівень лептину в крові призводить до ожиріння. Для того, щоб лептин в організмі вів себе добре, намагайтеся не пропускати тренування і правильно харчуватися, виключаючи з раціону шкідливі жири, додаючи більше нежирні сорти м'яса і риби, овочів, фруктів і споживаючи не менше свій нормальної добової норми калорій.

Кортизол

Цей гормон регулює вуглеводний обмін організму, але найбільше він відомий як гормон стресу: його рівень в крові піднімається, коли ми потрапляємо в якусь стресову ситуацію, будь-то високе фізичне навантаження або стрес на роботі. Щоб привести в норму кортизол, намагайтеся просто вести здоровий спосіб життя: харчуйтеся дрібно і часто, висипайтеся, відмовтеся від продуктів, що стимулюють синтез кортизолу (алкоголь, кава, білий цукор).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які ознаки вказують на гормональний дисбаланс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!