Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, як цукор впливає на стан шкіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як цукор впливає на стан шкіри

Надлишок цукру може нашкодити виробленню колагену

18 травня 2020, 17:00 comments2466
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як цукор впливає на стан шкіри

Не секрет, що надлишок цукру в раціоні загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. А коли з організмом щось не так, він починає давати сигнали, які можна "прочитати" по зовнішньому вигляду. Наприклад, високий рівень цукру негативно впливає на стан шкіри. Як це проявляється?

Шкіра є важливим видільним органом, який як у дзеркалі відображає стан всього нашого організму, включаючи і показник якості харчування. В передчасних ознаках старіння зазвичай "звинувачують" неправильний спосіб життя, а також наявність вільних радикалів і токсинів. Проте в ході численних досліджень вченими було виявлено, що старіння організму починається з процесу руйнування протеїнів, яке, як не дивно, починається завдяки залишкам цукру у клітинах.

Сам процес такого пошкодження білків має назву глікація і виникає вона в тому випадку, коли в білкових тканинах накопичується надмірна кількість цукру. Через це, наша шкіра втрачає блиск і знебарвлюється. Експерти кажуть, що у ласунів починають передчасно з'являтися зморшки, втрачається еластичність і пружність шкіри, а також з'являються темні кола під очима.

Нагадаємо, що лікарі назвали безпечну норму цукру для дітей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який овоч допомагає контролювати рівень цукру в крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!