Головна Новини Здоров'я наше тіло Не 36,6: яку температуру тіла можна вважати нормою
commentss НОВИНИ Всі новини

Не 36,6: яку температуру тіла можна вважати нормою

Важливим показником здоров'я є температура тіла

22 травня 2020, 10:40 comments5355
Поділіться публікацією:
Не 36,6: яку температуру тіла можна вважати нормою

Всі звикли думати, що у здорової людини температура тіла повинна становити 36,6°С. Однак це твердження не зовсім вірне. На температуру тіла може впливати безліч факторів, тому медики розповіли про більш обширні норми, які не повинні викликати побоювань.

В першу чергу, слід знати, що температура тіла може змінюватися протягом дня. Наприклад, вранці вона найнижча, а ввечері — найвища. Різниця між ними досягає 0,5 – 1,0 °С.

Вважається, що температура 36,6°С є оптимальною для біохімічних процесів, які відбуваються в організмі. Але експерти кажуть, що показники температури тіла у здорової людини можуть бути від 36 до 37, 4°С (без наявності симптомів). На її показники можуть впливати: вік, стрес, фізична активність, порушення сну, а також прийняття їжі.

До речі, підвищеною вважається температура від 37,5 °С до 42 °С — це сигнал про те, що організм бореться з хворобою. В таких випадках, потрібно викликати лікаря і провести ряд медичних обстежень. Чим швидше буде виявлена проблема, тим легше буде проходити лікування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно вимірювати температуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!