Головна Новини Здоров'я фармація Прийом знеболюючих препаратів: що важливо знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Прийом знеболюючих препаратів: що важливо знати

Будь-які препарати потрібно приймати за певними правилами

16 вересня 2019, 12:50 comments11123
Поділіться публікацією:
Прийом знеболюючих препаратів: що важливо знати

На сьогоднішній день знеболюючі препарати приймає кожна третя людина. Їх використання видається простим: все, що потрібно зробити — це відкрити аптечку, випити потрібний препарат і біль припиниться.

Однак на практиці виявляється, що багато людей використовують знеболюючі засоби неправильно і, таким чином, піддають своє життя та здоров'я загрозі. Яких правил варто дотримуватися при прийомі ліків і з якими ускладнення можна зіткнутися при їх ігноруванні?

- Перше правило для безпечного використання знеболюючих засобів полягає в тому, що краще всього приймати тільки один препарат за раз. У вас вдома може бути декілька теоретично різних препаратів від болю (з різними назвами), але в складі таблеток може бути одна і та ж активна речовина. Тому при прийомі різних засобів ви ризикуєте збільшити "безпечну" дозу знеболюючого, що призведе до побічних ефектів та отруєння.

- При використанні знеболюючих засобів краще відмовитися від різних стимуляторів. Насамперед, мова йде про алкоголь. Добре відомо, що алкогольні напої, особливо у великих кількостях, не рекомендується вживати з ліками. Це може спровокувати серйозний удар по печінці та шлунку.

- Приймати знеболюючі препарати не можна на голодний шлунок. Якщо часто нехтувати цим правилом, можна завдати великої шкоди своєму здоров'ю. Знеболюючі володіють подразнюючою дією на слизову оболонку шлунка, що збільшує ризик розвитку ерозивно-виразкових ушкоджень слизової оболонки.

Пам'ятайте, перед прийомом будь-яких лікарських засобів необхідно ретельно прочитати інструкцію!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відрізнити справжні ліки від підробки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!