Лікування мігрені: які препарати допоможуть зняти біль

Якщо напади мігрені турбують часто – зверніться до лікаря

Напади мігрені трапляються у 15% дорослого населення, але найчастіше на головний біль скаржаться жінки. Такі напади здатні повністю порушити працездатність людини, тому без знеболюючих препаратів буває важко обійтися.

Відомий український провізор і блогер Ольга Мельник у своєму Instagram-акаунті опублікувала пост, в якому детально розписала, які таблетки варто приймати при мігрені.

Легкі напади захворювання можна усунути з допомогою лікарського засобу "Парацетамол" або його комбінацій "Фармадола" і "Комбіспазма". Також зняти больові відчуття допоможе "Диклофенак" і "Ібупрофен".

Потужними рецептурними знеболюючими в таких випадках є "Депіофен", "Кетанов" і "Кеторол", їх слід використовувати, якщо інтенсивність і характер болю посилюється.

Провізор зазначає, що при важких приступах мігрені, які повторюються регулярно, варто приймати такі препарати, як "Антимигрен", "Різоптан", "Золмігрен".


До речі, не варто забувати про правила прийому знеболюючих засобів. Кожен з медичних препаратів має побічні ефекти, з якими необхідно ознайомитися заздалегідь, прочитавши інструкцію. Також прийом знеболюючих засобів не повинен тривати більше 7-10 днів.

Пам'ятайте, якщо напади мігрені почали турбувати все частіше, тоді варто звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням. Тільки після огляду, фахівець зможе призначити препарати, які позбавлять вас від проблеми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому при болі в серці не варто приймати корвалол.