Головна Новини Здоров'я фармація Медики виявили нову лікувальну властивість аспірину
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики виявили нову лікувальну властивість аспірину

Аспірин зазвичай приймають, як протизапальний засіб

9 грудня 2019, 13:00 comments3209
Поділіться публікацією:
Медики виявили нову лікувальну властивість аспірину

Американські вчені під час масштабного дослідження з'ясували, що невеликі дози аспірину допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Про це повідомляє видання JAMA Network.

Аспірин є одним з найбільш поширених медичних препаратів у світі, адже його випускають під 60-ма різними назвами, але з одним хімічним складом. Зазвичай таблетки аспірину використовують для того, щоб збити високу температуру, зняти біль або придушити запальний процес. Однак, вчені з США виявили ще одну лікувальну властивість препарату.

Виявляється, що у людей, що приймають аспірин 1-3 рази в тиждень знижується ризик розвитку деяких видів раку (рак товстої кишки або грудей на 30%). Такі результати були отримані в ході експерименту, участь в якому взяли понад 140 тис. жителів, за станом здоров'я яких спостерігали протягом 12 років.

При цьому, вчені уточнили, що позитивні результати стосуються тільки тих людей, які не страждають ожирінням та іншими "ваговими" проблемами. Для того, щоб дізнатися, в чому полягає така закономірність необхідні додаткові дослідження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому аспірин може бути небезпечним для дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!