Головна Новини Здоров'я фармація Чому жарознижуючі засоби не завжди допомагають
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому жарознижуючі засоби не завжди допомагають

Найбезпечніші жарознижуючі - ібупрофен і парацетамол

23 січня 2020, 09:20 comments3620
Поділіться публікацією:
Чому жарознижуючі засоби не завжди допомагають

У кожній аптечці зберігаються жарознижуючі засоби, які дуже потрібні у разі підвищеної температури. Але ці препарати не завжди допомагають, і на це є ряд причин.

В першу чергу, лікарські засоби не допоможуть, якщо зберігалися в неналежних умовах. Ось тому так важливо читати інструкцію до препарату і особливу увагу приділяти умовам його зберігання, зокрема температурі та наявності світла. Також необхідно перед прийомом ліків завжди перевіряти їх термін придатності.

Серед причин неефективності жарознижуючих засобів виділяють і неправильне дозування. Якщо температуру потрібно збити дитині, тоді варто робити розрахунок дози за вказівкою в інструкції, а не на вагу малюка. Також препарат може "не працювати", якщо в організмі дефіцит рідини, тоді інтоксикація наростає, і температура тіла знижується набагато повільніше.

Лікарі підкреслюють, що найбезпечнышими жарознижувальними засобами для дітей вважається ібупрофен і парацетамол. Якщо хочете збити температуру іншими засобами, тоді варто прийняти легкий душ або прикласти на чоло холодний компрес.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких випадках прийом антибіотиків марний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!