Головна Новини Здоров'я фармація Вчені розповіли, чим небезпечне використання антисептиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чим небезпечне використання антисептиків

Вчені кажуть, що антисептики становлять загрозу для всього людства

15 квітня 2020, 10:00 comments2155
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, чим небезпечне використання антисептиків

В умовах пандемії українці щосили використовують антисептики, які повинні допомогти в боротьбі з живучим на поверхнях коронавірусом. Втім, медики кажуть, що антисептики — це не так вже і безпечно, як може здатися на перший погляд.


По-перше, часте використання антисептиків веде до порушення мікрофлори шкіри, де також живуть і корисні мікроорганізми. Останні теж гинуть під дією дезинфікуючих спреїв і гелю. Більше того, через деякий час після початку застосування антисептиків на шкірі може проявитися алергія.


По-друге, часте застосування антисептиків робить бактерії і віруси на шкірі більш стійкими. Вони можуть адаптуватися до знезараження, що, за словами вчених, може стати критичним для людства.


Раніше "Коментарі" повідомляли, що відомий український лікар Євген Комаровський розповів, як обійтися без парацетамолу, який через пандемію коронавірусу зник з прилавків багатьох українських аптек. У соцмережах доктор відповів на питання фармацевта: жінка поділилася, що замість відсутніх таблеток парацетамолу радить покупцям "Флюколд", "Комбігрип", "Хелпіс", в яких міститься та ж діюча речовина в дозі 500 мг. Люди ж на таку пораду реагують неоднозначно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!