Головна Новини Здоров'я фармація Як антибіотики провокують набір зайвої ваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Як антибіотики провокують набір зайвої ваги

Прийом антибіотиків впливає на мікрофлору ШКТ

23 квітня 2020, 03:25 comments9559
Поділіться публікацією:
Як антибіотики провокують набір зайвої ваги

Зайві кілограми — проблема, з якою стикаються багато людей. Якщо ви помітили, що вага не йде, а лише додається за абсолютно незрозумілих причин, варто згадати, як часто ви вживаєте антибіотики.

Утримання ваги протягом усього життя, справа не така вже й проста, і залежить це від багатьох факторів. Але, незважаючи на їх численність, зустрічаються і абсолютно несподівані ситуації. Одним з таких перешкод є вживання антибіотиків.

На жаль, в жодній інструкції у графі "Побічні ефекти" така інформація не вказується, але за даними однієї з дослідницьких груп, що знаходиться при університеті Джона Хопкінса, були проведені спостереження за понад 143 000 дітей та підлітків.

По закінченню даних досліджень було виявлено взаємозв'язок між багаторазовими прийомами антибіотиків і набором ваги у дітей. Вченими було доведено, що тривалий прийом курсу антибіотиків має безпосередній вплив на зміни мікрофлори ШКТ, одним з наслідків якої і є набір зайвих кілограмів.

Крім підвищеного почуття апетиту і пригніченого почуття насичення, антибіотики:

- Впливають на ліпідний обмін і чутливість до інсуліну

- Порушують рівень "хороших" бактерій в кишечнику, контролюючих запальні процеси в організмі людини

- Ушкоджують мітохондрії, основною функцією яких є перетворення енергії в організмі людини.

І як не дивно, всі ці процеси мають безпосередній вплив на набір зайвої ваги. Цікаво, що миші, які зазнали впливу кількох курсів цих "чарівних "таблеток, набирають вагу рівно в два рази швидше, ніж їх побратими, незважаючи на отримання однакової їжі.

Навіть прийняття одного курсу антибіотиків в рік, часто вимагає не одного місяця відновлення. Звичайно ж, зовсім відмовитися від антибіотиків неможливо. Вони дійсно рятують мільйони життів. Але важливо усвідомлювати, що не варто їх призначати собі самостійно при перших ознаках застуди або нежиті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як позбутися головного болю без таблеток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!