Названо продукти, які знижують ризик передчасних пологів
Передчасні пологи трапляються приблизно у 10% вагітних жінок
Вчені з Данії провели дослідження і прийшли до висновку, що зменшити ймовірність передчасних пологів у майбутніх мам можна за допомогою декількох продуктів харчування.
Медики вивчили кров жінок, у яких були зафіксовані передчасні пологи до 34 тижнів вагітності. Потім ці дані були зіставлені з результатами тих жінок, які народили дитину в строк.
У результаті з'ясувалося, що ті вагітні жінки, які мали рівень EPA DHA в крові на рівні до 1,6% (досить знижений), стикалися з передчасними пологами в 10 разів частіше в порівнянні з тими жінками, у яких рівень цих компонентів був вище 1,6%.
Згідно думки вчених, передчасні пологи пов'язані з рівнем омега-3 жирних кислот в організмі вагітних. Багатими на ці кислоти є риба, така як форель, оселедець, сардина, горбуша, кета, сьомга, а також насіння льону. Денна норма споживання омега-3 для жінок становить 1,1 грама.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що українським лікарям почнуть доплачувати за пологи.