Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Які продукти повинні бути в раціоні майбутньої мами
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти повинні бути в раціоні майбутньої мами

Головний аспект у меню вагітної – різноманітність їжі

7 жовтня 2019, 18:45 comments1642
Поділіться публікацією:
Які продукти повинні бути в раціоні майбутньої мами

Харчування майбутньої мами повинно бути повноцінним, тобто в ньому повинна бути достатня кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мікроелементів. Які ж продукти варто включити в свій раціон?

Зернові продукти. Крупи, цільнозерновий хліб, макарони, дикий рис, кукурудзяні пластівці та пшеничні висівки є цінними джерелами рослинного білка, складних вуглеводів, клітковини, вітамінів та мінералів. Вони швидко забезпечать вас необхідною енергією. Завдяки цим продуктам травна система буде працювати без проблем – майбутню маму не будуть турбувати запори та печія.

М'ясо. У ньому містяться корисні білки і вітаміни, і, перш за все, це джерело легко засвоюваного заліза, яке забезпечує правильну оксигенацію організму та зміцнює імунітет. Під час вагітності варто вибирати нежирні сорти м'яса. Воно обов'язково повинно бути свіжим, а готувати його слід на пару, варити або запікати у фользі з овочами.

Морська риба. Сардина, тунець, лосось, скумбрія є цінним джерелом білка, йоду і омега-3 жирних кислот, які впливають, серед іншого на розвиток мозку і нервову систему дитини.

Молоко та молочні продукти. Вони забезпечують білки, необхідні для утворення нових клітин, а також кальцій для побудови кісток та зубів. Якщо вагітна не вживає молоко, варто замінити його в раціоні на кефір, йогурт або сир.

Фрукти і овочі. У них багато вітамінів і клітковини, але мало калорій. Свіжі фрукти та овочі повинні бути присутніми у раціоні щодня. Серед фруктів варто приділити увагу яблукам, персикам, абрикосам, бананам, ківі, смородині. Також не варто забувати про сухофрукти, горіхи та насіння. Майбутній мамі необхідно їсти більше моркви, кабачків, буряків та селери. 

Напої. Варто пити негазовану мінеральну воду, свіжі фруктові та овочеві соки. Обережно з настоями і відварами трав – перед їх прийомом варто проконсультуватися з лікарем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яким повинно бути дозування вітаміну А під час вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!