Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Найкращі вітаміни при плануванні вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкращі вітаміни при плануванні вагітності

Успіх зачаття залежить від здоров'я обох майбутніх батьків

11 жовтня 2019, 17:00 comments7813
Поділіться публікацією:
Найкращі вітаміни при плануванні вагітності

Якщо не виходить зачати малюка, варто уважно простежити за своїми звичками та раціоном, причому не тільки своїм, але й майбутнього тата. У першу чергу, зверніть увагу на вітаміни, необхідні організму в період планування вагітності.

"Чоловічі" вітаміни


Цинк

Одним з найбільш важливих мікроелементів для здоров'я чоловічого організму є цинк. Цей елемент бере безпосередню участь у виробництві сперми. Він допомагає значно підвищити вироблення головного чоловічого" гормону тестостерону. Збільшення концентрації тестостерону не тільки підвищує лібідо, але і покращує якість і активність, а також кількість сперматозоїдів. Забезпечення достатньої кількості цинку в організмі необхідно для гармонійної роботи репродуктивної функції.

Аскорбінова кислота (вітамін С)

Цей вітамін бере участь у більш ніж 300 процесах, що відбуваються в нашому організмі. Добова потреба у вітаміні С становить 45-90 мг, її не важко забезпечити, так як цей елемент міститься в багатьох продуктах. Вітамін С є потужним антиоксидантом, він руйнує вільні радикали, а також запобігає окисленню клітин. Виявляється, низький рівень цього вітаміну може бути причиною чоловічого безпліддя, тому що його недолік сильно впливає на генетичний матеріал сперми, викликаючи пошкодження ДНК.

Фолієва кислота

Так, і чоловікам вона необхідна! Багато сімей тривалий час намагаються зачати дитину, але існує безліч факторів, які заважають цьому процесу. Для того, щоб поліпшити ситуацію і збільшити шанс на запліднення, майбутнім татам призначають фолієву кислоту. Вона захищає синтез ДНК і підтримує її цілісність, що дуже важливо для успішного зачаття, а також для запобігання дефектів нервової трубки плода.

Вітамін Е

Цей елемент має велике значення в раціоні майбутнього тата. Вітамін Е (токоферол) називають вітаміном молодості і фертильності. Він захищає сперму від шкідливих зовнішніх факторів і тим самим підвищує чоловічу фертильність, повноцінність і якість сперматозоїдів.

L-карнітин

Левокарнітин — це амінокислота, що сприяє збільшенню кількості сперматозоїдів, а також запобігає появі патологічних форм чоловічих статевих клітин. Простіше кажучи, L-карнітин є одним з найбільш важливих речовин, які дозволяють чоловікові зачати дитину.

"Жіночі" вітаміни

Tv_cMFZDRY39a97XSfuKpmhWg.jpg

Кальцій

Цей вітамін є одним з основних мінералів, необхідних для повноцінного розвитку дитини. Він стабілізує тиск і забезпечує правильне згортання крові. Це важливий елемент, перш за все для правильного розвитку кісток і зубів дитини (їх сполуки утворюються з 4-го тижня життя плоду, коли багато жінок не знають, що вони вагітні).

Залізо

Залізо необхідно для формування гемоглобіну, а під час вагітності, коли об'єм крові значно збільшується, анемія досить поширена проблема. Гарними джерелами заліза є м'ясо, риба, яйця, бобові, тофу, цільне зерно і горіхи.

Фолієва кислота

Правильний рівень фолієвої кислоти в організмі надзвичайно важливий, особливо для майбутніх мам і дітей, цей мікроелемент забезпечує нормальний розвиток дитини з самого моменту зачаття. Наукові дослідження довели, що споживання фолієвої кислоти запобігає виникнення дефектів нервової трубки — одного з найбільш серйозних вроджених дефектів потомства.

Йод

Цей елемент міститься в гормонах, що виробляються нашою щитовидною залозою: в тироксині і трийодтироніні. Цілих 75% йоду, який приймає наш організм, передається тільки для регулювання роботи цієї залози. Йод у період вагітності відповідає за процеси поділу клітин. Вони повинні розвивати мозок дитини та його скелетну структуру. 

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яким повинно бути дозування вітаміну А під час вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!