Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Причини психологічного безпліддя у жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Причини психологічного безпліддя у жінок

З такою проблемою стикаються близько 30% сімейних пар

15 жовтня 2019, 18:30 comments1861
Поділіться публікацією:
Причини психологічного безпліддя у жінок

Поряд з фізичними порушеннями репродуктивної сфери і гормональним дисбалансом, у медицині з'явився термін – психологічне безпліддя. Чим воно небезпечне і які причини його виникнення у жінок?

Нав'язлива ідея. Багато жінок настільки сильно і швидко хочуть завагітніти, що перетворюють процес зачаття в марафон, де вагітність – головний приз. І чим сильніше стає нав'язлива ідея, тим менша ймовірність зачаття.

Депресія. Через порушення гормонального фону та постійну втому жінка не готова подарувати світу нове життя. Можливо, вона турбується про проблеми з зачаттям або переживає через ускладнення, які можуть виникнути при пологах.

Проблеми в сім'ї. Причина психологічного безпліддя може бути пов'язана з дитинством жінки, якщо вона була не бажаною дитиною. Ця образа на батьків могла накопичуватися роками, і на підсвідомому рівні вона боїться мати дітей.

Викидень. Це велика психологічна травма, з якою дуже важко самостійно впоратися. Жінці необхідна допомога фахівця і час, щоб пережити цей період. Але навіть через кілька років психіка буде намагатися захистити її від травмуючої події. Жінка буде боятися повторення ситуації, тому організм буде всіляко блокувати зачаття.

Страх стати поганою матір'ю. Багато жінок переживають через те, що не зможуть забезпечити дитину всім необхідним, тому що фінансово нестабільні. Крім того, вони не хочуть брати на себе такий тягар відповідальності, адже дитину потрібно виховувати і розвивати її навички. Жінку також лякають зміни в організмі та зовнішньому вигляді.

На жаль, впоратися з психологічним безпліддям самостійно дуже проблематично, в більшості випадків необхідна допомога фахівців, які будуть стежити за здоров'ям пацієнтки і розроблять індивідуальний план терапії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вітаміни слід приймати перед зачаттям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!