Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Ранній токсикоз: чим небезпечний і як полегшити стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Ранній токсикоз: чим небезпечний і як полегшити стан

Після зачаття в жіночому організмі відбувається серйозна «перебудова»

18 жовтня 2019, 14:50 comments1939
Поділіться публікацією:
Ранній токсикоз: чим небезпечний і як полегшити стан

Для майбутньої мами перші місяці вагітності можуть ускладнитися рядом небажаних явищ – нудотою, блювотою і запамороченням. Ранній токсикоз буває у понад 50% жінок, особливо, якщо вагітність перша. Чому він з'являється, і як з ним впоратися?

Ранній токсикоз може виникнути у першому триместрі, тобто триває до 12 тижня. Найбільш поширеними причинами його виникнення вважають: гормони, стрес, хронічні інфекції, психологічні зміни.

Перш за все, майбутній мамі потрібно зрозуміти чи не є нудота і блювотні пориви ознакою якоїсь хвороби або відхилення. Якщо це нормальна і природна реакція організму на розвиток плоду, варто запастися терпінням і взяти до уваги кілька порад:

Пийте багато води

Вагітній жінці рекомендується пити негазовану мінеральну воду, щоденна доза повинна становити біля 2-2,5 літрів. Пити необхідно часто і маленькими ковтками. Можна замінити воду трав'яним чаєм, компотами і морсами. Слід відмовитися від газованої води, в ній міститься багато цукру і консервантів, які протипоказані майбутнім мамам.

Спробуйте імбир

Необхідно використовувати сирий імбир, корінь якого можна купити в продуктовому супермаркеті. Маленькі шматочки слід додавати у воду, а також у страви: суп, соус для м'яса, рис. Вранці рекомендується випити воду з додаванням імбиру і меду.

Їжте небагато, але часто

Таке харчування не перевантажує шлунок, а часті перекуси будуть регулювати виробництво травних соків. Слід вживати побільше фруктів і овочів, але не варто захоплюватися цитрусовими.

Уникайте різких запахів

У першому триместрі вагітності нюх може зіграти з вами злий жарт і зреагувати нудотою на будь-які запахи, в тому числі ті, що раніше подобалися або були байдужі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які косметичні процедури протипоказані при вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!